Bu tatlıyı yiyen bir daha vazgeçemiyor: Karamelli Trileçe tarifi Bu tatlıyı yiyen bir daha vazgeçemiyor: Karamelli Trileçe tarifi

Hafif ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Süt yerine su ile yapılan bu kek, hem ekonomik hem de çok lezzetli! Su keki, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Sütü evde unuttuysanız üzülmeyin, çünkü su ile de muhteşem kekler yapabilirsiniz. İki bardak suyla hazırlayabileceğiniz bu kek tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli.

Çay saati için yeni ve farklı bir lezzet denemek isteyenler için su keki, ideal bir seçenek. Yalnızca su, un ve birkaç basit malzeme ile evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

MALZEMELER

3 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısmı için;

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp köpürene kadar 3 dakika çırpın.
Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
En son yavaş yavaş unu ekleyin, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip çırpın.
Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpın.
Kabı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayın ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın ve keki ters çevirip kalıbından çıkarın.

Su keki, ekonomik malzemeleri ve pratik yapılışı ile mutfaklarınızda yeni bir favori olmaya aday. İki bardak su ile hazırlayabileceğiniz bu kek, özellikle çay saatleriniz için hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti kendiniz keşfedin!

Editör: Haber Merkezi