Midye baklava, fıstıklı harcı ve kıtır hamuruyla ağzınızda dağılan bir tatlıdır. Bu tarif, adım adım midye baklava yapmanın inceliklerini gözler önüne seriyor. Evinizde, misafirlerinize sunabileceğiniz bu özel lezzeti keşfetmek için hazırlanın!

Eğer tatlı bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu midye baklava tarifi tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, herkesi büyüleyecek bir tatlıya imza atacaksınız. İşte mükemmel midye baklavanın sırları...

Midye baklava yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu rehber, size adım adım eşsiz bir tatlı hazırlama sürecini anlatıyor. Fıstıkların ve irmiğin lezzetli uyumuyla, bu tarif evde tatlı yapmanın ne kadar keyifli olabileceğini gösterecek.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Evde Midye Baklava Nasıl Yapılır? Tam Ölçülü ve Garantili Tarif

Bu tarifimizde, midye baklava nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyoruz. Evde baklava yapmanın inceliklerini, kullanılacak baklavalık un ve diğer malzemelerin ölçüleriyle birlikte sunuyoruz. Özellikle şerbetli tatlı tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, her adımıyla başarılı sonuçlar vaat ediyor.

Malzemeler Listesi ve Ölçüleri

1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

2 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Kaymak
Açmak için nişasta

Üzerine dökmek için:

250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyun, unu yavaş-yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurdan 12 beze yapın.

Çay tabağı büyüklüğünde açın üzerine nişasta serpin arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste koyun.

Üzerini kapatıp buzdolabında 4 saat bekletin. Nişasta ile açabildiğiniz kadar açın ne kadar ince olursa o kadar güzel olacaktır.

Açtığınız yufkayı oklavaya sarın iki ucundan tutup ortaya toplayın oklavadan çıkarın. Yufkayı masaya açın ortaya pileli şekilde toplayın ceviz ile hindistan cevizini karıştırın birer tatlı kaşığı 3 parmak aralıklı koyun, üzerine 1 er çay kaşığı kaymak koyun üzerini iki taraftan kapatın boşluklardan parmağınızla sıkıştırın ve bıçakla kesin.

Kestiğiniz parçayı ters çevirip uçlarını parmağınızla bastırın tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin üzerine olan beyaz köpüğünü kaşıkla alın ve sıvı yağ ilave edini tatlınızın üzerine birer yemek kaşığı dökün 180°C fırında pişirin.

Tatlı pişerken şerbetin ide hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun karıştırın şeker eriyene kadar ocakta karıştırın.

 Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatın.

Şerbetinizi ılık bir hale getirerek, soğuk tatlınızın üzerine dökün. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip 1 saat dinlendirin.

Midye baklava tarifimizi denediğinizde, misafirlerinizden tam not alacağınıza eminiz. Şimdi bu tarifi sosyal medyada paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayın ve yorumlarınızla tarifimizi zenginleştirin. Unutmayın, her mutfak bir hikaye anlatır ve sizin hikayeniz de bu lezzetli midye baklava ile daha da tatlanacak! Afiyet olsun. 

Editör: Haber Merkezi