Ev yapımı poğaçaların o eşsiz lezzeti ve mis kokusu... Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yakalarsınız? İşte size, herkesin beğenisini kazanacak kabartma tozlu poğaça tarifi!

Yumuşacık, bayatlamayan poğaçalar yapmanın sırrı nedir, hiç merak ettiniz mi? Cevabı kabartma tozlu poğaça tarifimizde gizli. Bu tarifle, kahvaltı ve çay saatleriniz bambaşka bir hal alacak.

Mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Kabartma tozlu poğaça tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman, hem eğlenceli hem de lezzetli sonuçlarla dolu olacak.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- İç harcı için isteğe göre peynir, sucuk, zeytin vs.

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iç harcınızı ekleyerek poğaça şeklini verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kabartma tozlu poğaça tarifi ile kahvaltı ve çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürmeye ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif, hem evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir hem de ailenizi ve misafirlerinizi mutlu eder. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi