Spil Dağı Milli Parkı, yaban hayatı, endemik bitki örtüsü ve eşsiz doğasıyla doğa tutkunlarının en önemli adreslerinden biri. Şakayıkların çiçek açtığı dönemde, ziyaretçiler 1517 rakımlı bu doğa harikasını keşfe çıkıyorlar. Şakayıkların renkli görüntüsüne, parkta serbestçe dolaşan yılkı atlarının eşlik ettiği manzara, görenleri büyülüyor.

ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması ADD Keşan Şubesi’nden 19 Mayıs açıklaması

Bu sene, Spil Dağı Milli Parkı'nda çok daha fazla ve renkli açan şakayıkların koruma altında olduğu belirtildi. Bu eşsiz çiçeği koparmanın cezası ise 244 bin 315 lira olarak belirlendi. Çiçekler, yaklaşık 10-15 gün boyunca çiçek açıyor ve sonrasında soluyorlar.

İzmir'den parkı ziyaret etmek için gelen doğa tutkunu Derya Alkan, "Doğa ile buluştuğumdan beri hiçbir şey beni daha fazla mutlu edemiyor. O yüzden buralardayız. Spil'e de bu sene şakayıkları görmeye geldik. Çok daha fazla ve renkli açmış şakayıklar. Herkesi buraya şakayıkları görmeye ve zarar vermemeye davet ediyoruz." dedi.

Alkan'ın arkadaşı Raziye Ceyhan ise, "Her sene bu mevsim şakayıkları görmeye geliyoruz. Kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra biraz ileride daha büyük bir tarla var, şakayık tarlası. Oraya da gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Spil Dağı Milli Parkı, yaban gülü olarak da bilinen bu eşsiz çiçeği ve daha fazlasını görmek için ziyaretçilerini bekliyor. Ancak yetkililer, ziyaretçilerin doğayı ve koruma altındaki bitkileri korumaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Çiçeklerin ve diğer bitkilerin zarar görmemesi için park ziyaretçilerinin hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Çünkü bu doğa harikası, gelecek nesillere aktarılması gereken bir miras.

Ziyaretçilerin gördükleri bu eşsiz güzellikleri fotoğraflayıp paylaşmaları, hem Spil Dağı Milli Parkı'nın tanıtımına katkıda bulunuyor hem de koruma altındaki bitkilerin farkındalığını artırıyor. Bu dağın zengin doğası, koruma altındaki bitkiler ve yaban hayatı, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu deneyimi yaşamak için siz de Spil Dağı Milli Parkı'na gelin, bu eşsiz güzellikleri keşfedin.

Editör: Haber Merkezi