Akşam yemeklerinizi renklendirecek bir tarif arıyorsanız, köfteli ve patlıcanlı sosyete pilavı tam size göre! Bu tarif, lezzetli köfteler ve kızarmış patlıcan dilimleriyle pilavı bir araya getiriyor.

Türk mutfağının en beğenilen yemeklerinden biri olan sosyete pilavı, misafirlerinizi etkileyecek bir ana yemek seçeneği sunar. Köfte ve patlıcanın bu eşsiz uyumu, pilavla birleştiğinde damaklarda unutulmaz izler bırakır.

Eğer evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesi memnun edecek bir yemek arıyorsanız, köfteli sosyete pilavı ideal bir seçim. Bu adım adım rehber, mükemmel pilavı yapmanız için size yol gösterecek.

Sofralarınızı şenlendirecek, lezzetli ve gösterişli bir tarif mi arıyorsunuz? Köfteli ve patlıcanlı sosyete pilavı, hem göze hem de damağa hitap eden mükemmel bir seçenek!

Sosyete Pilavı Tarifi

Malzemeler

Pilav için;

1 geniş su bardağı pirinç
2, 5 su bardağı su
2 kaşık tereyağı
Tuz

Sosu için;

3 sivri biber
3 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su

Köfte için;

250 gram köftelik et
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 sandviç ekmeği
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yedi türlü
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için yağ

Üzeri için;

2 uzun patlıcan

Sosyete Pilavı Nasıl Yapılır?

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

1)Patlıcanları kabuğunu soymadan uzun ince doğrayıp tuzlayın…kızgın yağda kızartıp kağıt havluyla fazla yağını alın…bir kenarda soğumayı beklesin
2)köfteleri hazırlayalım. Kuru soğanı küp küp doğrayın, ekmeği ufalayın 1 yumurta maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun birbirini tutunca küçük küçük yuvarlayıp kızgın yağda kızartın…bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alın…
3)sosu: aşama aşama gösterdim yinede açıklayayım…tereyağını eritip zeytin yağıyla karıştırın önce biberleri sonra domatesi, sarımsağı ve baharatları ekleyip 1 su bardağı su döküp kısık ateşte pişirin
4)pirinçleri yıkayıp süzün tereyağını eritin …pirinçleri kızan tereyağına ekleyip ve iyice kavurun kavururken tuzunu da ekleyin.Üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin…

Süsleme: fırın kabınızın altına patlıcanları dizin siyah kabuklu tarafları ara ara dizin görüntü güzel oluyor…üzerine pilavınızı dökün ve üzerini örtün pilav içinde demlensin 10 dk sonra açın demlenen pilavınızı ters çevirin orta kısma sosunuzdan 2 yemek kaşığı dökün ve köfteleri koyun…. Pilavın etrafına kalan sosunuzu gezdirin.

Deneyin ve ailenizi bu muhteşem Sosyete Pilavı tarifi ile şımartın! Her bir malzemenin lezzeti bir araya gelerek, akşam yemeklerinizi unutulmaz kılmaya hazır.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri