Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, içi ısıtan analı kızlı çorbanın ev yapımı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Pratik ve lezzetli bu çorba herkesin favorisi olacak!

Analı kızlı çorba, Türk mutfağının geleneksel ve doyurucu çorbalarından biridir. Evde bu lezzetli çorbayı yapmak için ihtiyacınız olan tüm adımları burada bulabilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir çorba tarifi arıyorsanız, analı kızlı çorba ideal bir seçim. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli çorbanın tarifi.

MALZEMELER

Dış köftesi için:

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)
İç malzemesi:
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

Ustalığınızı konuşturun: Lezzetiyle damakları fethedecek Ezogelin Çorbası tarifi Ustalığınızı konuşturun: Lezzetiyle damakları fethedecek Ezogelin Çorbası tarifi

TARİF

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.
Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.
Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.
Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.
Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.
Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Editör: Haber Merkezi