Kış aylarının vazgeçilmezi mercimek çorbası, sıcacık bir lezzet sunuyor. Bu tarif ile mercimek çorbasını lokanta lezzetinde evinizde hazırlayabilirsiniz. Malzemelerden yapılışına, her adımda size rehberlik edecek detaylar için okumaya devam edin.

Lezzetiyle efsaneleşen mercimek çorbası, soğuk günlerde içimizi ısıtan, besleyici bir seçenek. Evde mercimek çorbası yapmak isteyenler için kolay ve pratik bir tarif hazırladık. Malzemeleri hazırlayın, tarifimizle mercimek çorbasının keyfini çıkarın.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Mercimek çorbası, sağlık ve lezzeti bir arada sunan müthiş bir çorba. Ana yemek öncesi mükemmel bir başlangıç olan bu çorba, ev yapımı olunca daha da özel bir hal alıyor. İşte evde mercimek çorbası yapmanın tüm detayları.

MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış)
1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
6 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet havuç (iri doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Mercimeği yıkayıp süzün. Eğer düdüklüde yapacaksanız düdüklüye koyun. Ardından rondoya soğan havuç ve patatesi atın, rondodan geçirin ve tencereye ekleyin. Üzerine su ve tuz bulyon koyun. Ardından düdüklüyü kapatın ve 10 dakika pişirin. Normal tencerede hazırlıyorsanız 25-30 dakika pişirmeniz yeterlidir.
Çorba piştiğinde blendırdan geçirin ve bir tavada tereyağını eritip unu koyun. Kokusu çıkana kadar kavurun ve kaynayan çorbayı ilave edin. Sonrasında 1-2 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Ev yapımı mercimek çorbası tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek, besleyici ve lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, soğuk günlerde içinizi ısıtacak, her öğünde keyifle tüketebileceğiniz sağlıklı bir seçenek sunuyor. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyerek, mercimek çorbasının muhteşem lezzetini keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi