Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan nefis İslim Kebabı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. İşte, adım adım İslim Kebabı yapılışı...

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Evde İslim Kebabı yapmanın en kolay yolu bu tarifte gizli. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa çıkın.

Akşam yemeği için farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar için İslim Kebabı ideal bir seçenek. Bu basit tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

4 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 yeşilbiber
Köftesini hazırlamak için:
Yarım kilo kıyma
1 rendelenmiş soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Birer çay kaşığı tuz, biber, karabiber, kimyon
1 yumurta
2 diş sarımsak

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
Yarım bardak kaynar su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun şeritler halinde dilimleyin.
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken kıyma malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elinizle küçük yuvarlaklar yapın ve tavada pişirin.
Patlıcanları kurulayın ve kızartın.
Patlıcanların içine birer köfte koyun, kapatın ve bir parça biber bir parça domates ekleyerek kürdanla tutturun.
Bir sos tenceresinde yağı kızdırın, domates ve sarımsağı, tuz ve biberi ekleyip kaynatın.
Patlıcan ve köfteleri fırın tepsisine dizin.
Üzerine sosu dökün.
180 derecede yarım saat kadar pişirin.
 

Editör: Haber Merkezi