Evde yapımı son derece kolay olan Hasanpaşa köftesi ile yemek davetlerinizi ve öğünlerinizi şenlendirin. İşte adım adım bu eşsiz lezzeti evinizde hazırlama rehberi.

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Hasanpaşa köftesi, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Bu pratik tarif ile evde kendi Hasanpaşa köftenizi yapabilirsiniz.

Hasanpaşa köftesi, lokanta menülerinin olmazsa olmazlarından biri olmasının yanı sıra, evde yapımı da oldukça kolaydır. Bu tarif ile mutfakta kendi lezzet şöleninizi yaratın.

MALZEMELER

Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi Bu tatlıyı yemeden tatlı yedim demeyin: Tadına doyulamayan Dilber Dudağı tarifi

Köftesi için:

Yarım kilo kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 bardak bayat ekmek
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz, kimyon ve pul biber

Sosu için:

1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik

TARİF

Derin bir kapta kıymayı, soğanı, maydanozu, ekmeği (ya da galeta ununu), yumurtayı ve baharatları karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Sosunu tavada malzemeleri pişirerek hazırlayın.
Pişen köftelere sosu dökün.
Arzuya göre püre ve sebzelerle servis edin.

Editör: Haber Merkezi