Kısa zamanda doyurucu ve sıcacık bir çorba hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek: Un çorbası. Bu tarif ile pırasanın tadını çıkarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece 10 dakikada hazırlayın ve soğuk kış akşamlarını ısıtın.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Evde pratik ve lezzetli bir çorba yapmak artık çok kolay. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz un çorbası tarifi ile kış akşamlarınızı ısıtın. Hem lezzetli hem de besleyici bu çorbayı hemen deneyin.

Hızlı ve lezzetli bir çorba hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece birkaç malzeme ile 10 dakikada muhteşem bir un çorbası yapabilirsiniz. İşte kış akşamları için sıcacık un çorbası tarifi.

Un Çorbası Tarifi 

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7 su bardağı su (Tavuk suyu da olur)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz

Un Çorbası Tarifi

Tencereye yağı alıp eritelim.
Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra suyunu koyup bir telle karıştıralım.
Sarımsağını ve baharatlarını ilave edip orta ateşte arasıra karıştırarak 5 dakika kaynatalım.

Bu pratik ve lezzetli un çorbası tarifi ile kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet elde edebilirsiniz. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu çorba, sofralarınıza sıcaklık ve lezzet katacak. Hem hızlı hem de lezzetli bir çorba arayanlar için ideal bir tarif. Deneyin ve soğuk kış günlerinde içinizi ısıtın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi