İftar menülerinizde farklı ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, Arabaşı Çorbası tam size göre. Hem doyurucu hem de lezzetli bu çorba ile iftar sofralarınıza yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Aşağıda adım adım hazırlanışını bulabilirsiniz.

Tavuklu çorba tarifleri arasında özel bir yere sahip olan Arabaşı Çorbası, ramazan sofralarınızı şenlendirecek. Geleneksel lezzetlerimizden biri olan bu çorbayı yapmak düşündüğünüzden daha kolay. İşte detaylı tarifiyle...

İftar sofralarınız için hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek arıyorsanız, Arabaşı Çorbası ideal bir tercih. Bu tarifle, çorbanın nasıl yapıldığını adım adım öğrenecek ve iftar sofralarınıza renk katacaksınız. Hadi başlayalım!

ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1 kilogram tavuk

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

½ çay bardağı sıvı yağ

1,5 litre su (tavuğu haşlamak için)

Hamuru için malzemeler:

1,5 su bardağı (1 parmak fazla) un(hamuru için)

1 tatlı kaşığı tuz (hamuru için)

5 su bardağı su (hamuru için)

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Önce çorbamızın hamurunu hazırlamakla başalayın. 3 su bardağı suyu ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakın, bir yandan da kalan su ve unu ayrı bir kapta boza kıvamına gelene kadar çırpın.

Kaynayan suya ekleyin. Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Hafif ıslatılmış orta boy yuvarlak tepsiye döküyoruz. Buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Çorbamız için tavuğu 1,5 litre su ile haşlıyoruz. Suyunu süzüp tavukları didikliyoruz.

Bir tavada 1 su bardağı unu yakmadan hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu bir kaseye alıp biraz su ile açıyoruz.

Tencereye yağları ve salçaları alıp kavuruyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz, su ile açtığımız kavrulmuş unu ilave edip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.

Didilmiş tavukları ekleyip çorbanın kıvamı koyu olursa kaynamış su ekliyoruz. Baharatları ve 1 limon suyunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz.

İftar sofralarının baş tacı olacak Arabaşı Çorbası tarifimizin sonuna geldik. Umarız bu tarif, ramazan ayı boyunca sofralarınıza lezzet katmanıza yardımcı olur. Hem geleneksel hem de lezzetli bir iftar yemeği arayanlar için ideal olan Arabaşı Çorbası, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ve ramazan ayının ruhuna uygun, bereketli sofralar dileriz.

Editör: Haber Merkezi