Evde basit malzemelerle restoran kalitesinde bir yan yemek yapmaya ne dersiniz? Fırında yoğurtlu elma dilim patates, masanızı şenlendirecek ve herkesin favorisi olacak!

Fırında patates yapmanın birbirinden farklı yolları var, ancak bu tarif ile patateslerinizi bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz. İşte adım adım fırında elma dilim patates yapımı!

Patateslerinizi fırına atmadan önce bir de bu tarifi deneyin! Yoğurt ve baharatların muhteşem uyumuyla hazırlanan fırında elma dilim patates, yemeğinize eşlik edecek en lezzetli yan yemek olacak.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Fırında Elma Dilimli Patates Tarifi

Malzemeler

6 adet patates
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
arzuya göre köri
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz

Fırında Elma Dilimli Patates Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soymadan elinizle veya temiz bir sünger yardımıyla ovarak iyice yıkayın.
Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip bir kaseye koyun.
Üzerine yoğurt, kekik, pulbiber, nane, karabiber ve sarımsakları ilave edip güzelce karıştırın.
Arzu ederseniz köri ekleyin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
 

Editör: Haber Merkezi