Kıymalı Hünkar Beğendi, zengin malzemeleri ve doyurucu yapısıyla akşam yemeklerinizin yıldızı olmaya aday. İşte adım adım lezzetli bir yolculuğa çıkaran tarifi...

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Sofralarınızda fark yaratmaya ne dersiniz? Kıymalı Hünkar Beğendi ile misafirlerinizi şaşırtın ve onlara unutulmaz bir lezzet deneyimi sunun.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı Hünkar Beğendi tarifi, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı malzemeleriyle de dikkat çekiyor. Bu rehber, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Kıymalı Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler

250 gram kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Beğendi için;

3 adet çekirdeksiz patlıcan
1 buçuk su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
İsteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Kıymalı Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Kıymalı hünkar beğendi tarifinin ilk aşaması, patlıcanların közlenmesidir. Çekirdeksiz patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Közlemeden önce patlıcanları 2-3 kez çatal yardımı ile delin. Bu yöntem patlıcanların hızlı şekilde közlenmesini sağlayacaktır.
Patlıcanlar közlendikten sonra bir streç film ile sarın. Yaklaşık 15 dakika bekletin.
Kıymalı hünkar beğendi yapımının ikinci aşaması, kıymayı hazırlamak. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyun. Yağ ısınınca soğan ve biberleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin. Kavurma işlemine devam edin.
Kıymalar pişmeye başladıktan hemen sonra; domates, tuz, karabiber, tuz ve sarımsakları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar tüm malzemeleri soteleyin.
Malzemeler sotelendikten sonra beğendiyi yapmaya başlayın.
Streç filmle sardığınız patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Yağ eridikten sonra unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Hemen ardından kavurduğunuz unun üzerine yavaş yavaş süt ilave edin ve hızlıca karıştırın. Sütü yavaş eklemeye özen gösterin. Hızlı dökülen süt, topaklanma yapabilir.
Malzemeler muhallebi kıvamına gelince patlıcanları tencereye ekleyin. Karıştırma işlemi sırasında tuz ve karabiber ilave edin. Eğer kaşar peynir kullanmak istiyorsanız bu aşamada kullanın.
Kıymalı harç ve beğendi ayrı şekilde piştikten sonra servise hazır hale gelir.
Tabak zeminine beğendiyi, üzerine ise kıymalı harcı koyarak servis yapmaya başlayabilirsiniz.

Kıymalı Hünkar Beğendi, geleneksel Türk mutfağının modern ve lezzetli bir yorumudur. Kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan bu tarif, herkesi mutfağa davet ediyor. Özel günlerinizde veya sıradan bir akşam yemeğinde fark yaratmak istiyorsanız, kıymalı Hünkar Beğendi tam size göre. Unutmayın, lezzetli bir yemek, sevdiklerinizle paylaşıldığında daha da güzelleşir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi