Evinizde kakaolu kek kokusu mu yayılsın istiyorsunuz? İşte baştan çıkarıcı bir kakaolu kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratma zamanı. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, herkesi mutfağa davet ediyor.

Mükemmel bir kakaolu kek yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu basit adımları takip ederek, her seferinde yumuşacık ve lezzetli kekler yapabilirsiniz. İşte, herkesin bayılacağı kakaolu kek tarifi!

Kakaolu kek, çay saatlerinin ve özel günlerin olmazsa olmazıdır. Bu tarifle, kakaolu keki evde yapmak hiç de zor değil. Püf noktalarıyla birlikte, garantili lezzet ve yumuşaklık sizleri bekliyor.

Kakaolu Kek Tarifi

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Malzemeler

3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
3 su bardağı un
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
½ çay bardağı maden suyu
½ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için; tereyağı

Kek üzerine;

Pudra şekeri

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu kek yapımı için öncelikle yumurtalarımızın oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Ardından derin bir karıştırma kabı alalım.
3 tane yumurtayı kıralım ve ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. (1 su bardağı 200 ml)

Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Eğer mikseriniz yok ise çırpma teli ile iyice çırpabilirsiniz. Burada önemli olan şekerin ve yumurtanın birleşerek köpürmesidir.
Ardından sıvı yağ, maden suyu ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Çırpılan kek harcına unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim.
Dilerseniz unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edebilirsiniz.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.

Malzemelerimizi ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştıralım.
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Kek kalıbının her noktasının yağlanmasına özen gösterelim ki kekimiz kalıptan güzelce çıksın.
Yağlanan kek kalıbı içerisine kek harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişirelim.
İlk 15 dakika fırın kapağını hiç açmamaya özen gösterelim.
Kekimizi 30-35 dakika kadar kontrollü pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. İlk 15 dakikadan sonra kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek ılıdığında kek kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım.

Kekimizin üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirebiliriz.
Kekimiz hazır.

Editör: Haber Merkezi