Yaz sıcaklarında ferahlık ve lezzet arayanlar için supangleli tavukgöğsü tarifimiz burada...

Malzemeler:

·         125 gr tereyağı

·         1 su bardağı un

·         1 paket vanilya

·         1 litre süt

·         1 su bardağından biraz az tozşeker

Supangle için:

·         Yarım çay bardağı tozşeker

·         1 yemek kaşığı nişasta

·         2,5 su bardağı süt

·         1,5 yemek kaşığı un

·         2,5 yemek kaşığı kakao

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

·         1 çay bardağı kadar damla çikolata

·         Yarım çay bardağı buzlu su

·         1 paket vanilya

Supangleli tavukgöğsü tarifi

Yapımında öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Tencereye aldığımız tereyağını eritelim. Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz. Ya da ikisinden yarım yarım ekleyebilirsiniz. Eriyen margarine unumuzu da ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika kavuralım. Unun kokusu çıkmaya başladığında kavrulma tamamlanmış demektir. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son kaynamaya yakın kıvama geldiğinde şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Piştikten sonra en son 1 paket vanilyasını ekleyip karıştıralım. Dilerseniz daha pratik olması açısından blendardan da geçirebilirsiniz. Hafif ılımaya başlayan muhallebiyi dikdörtgen borcama dökelim ve güzelce yayalım. Dilerseniz kişi başı servis yapmak için kuplara da koyabilirsiniz.

Sırada supanglenin hazırlanışı var. Süt, un, kakao, şeker, nişastayı bir tencereye alarak hepsini karıştırıyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp çikolatasını ve vanilyasını ekliyoruz. En sıcak hali geçince yarım bardak buzlu suyu ekleyelim ve karıştıralım. İyice karıştıktan sonra borcama ya da kuplara aldığımız muhallebinin üzerine supangleyi dökelim. Servis etmeden en az 3 – 4 saat buzdolabında dinlendirelim ve soğumaya bırakalım. Servis etmeden önce üzerine kakao dökelim. Ardından dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Son derece lezzetli olan bu tatlının yapımı da bir o kadar pratik olmaktadır. Bu yüzden oldukça fazla tercih edilmektedir. Misafirlerinize sunabileceğiniz hem görsel olarak hem de lezzet olarak efsane tatlılardan biridir.

Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi