Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi revani, ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri. İrmiğin dokusu ve şerbetin tatlı sıvısıyla, her lokmada damakları şenlendiren bu tatlıyı evinizde yapmaya hazır olun.

Evde tatlı bir mucize yaratmaya ne dersiniz? Revani, şerbetiyle nemlenen irmik ve un karışımı, her dilimiyle tatlı sohbetlerinize eşlik edecek. Bu basit tarif ile misafirlerinizi şımartın.

Misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir tatlı arıyorsanız, revani tam size göre. Bu tarif, irmiğin dokusu ve şerbetin lezzetiyle harikalar yaratacak. Şimdi, mutfakta büyülü bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Revani Tarifi

Malzemeler

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Tarifi

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.

Revani, şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip. Evde yapımı hem eğlenceli hem de son derece ödüllendirici. Bu tarifle, evinizde tatlı bir atmosfer yaratabilir, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Anahtar, şerbetin ve hamurun kıvamında yatıyor. Tarifi adım adım takip ederek, herkesin bayılacağı bir revani yapabilirsiniz. Tatlı krizlerinizin yeni ve lezzetli çözümüne hoş geldiniz!

Editör: Haber Merkezi