Bisküvili irmik tatlısı, tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm sunuyor. İşte, herkesin beğenisini toplayacak bu tatlı tarifi!

Şerbetli tatlıların ağırlığına hafif bir alternatif: Bisküvili irmik tatlısı. Bu kolay tarifle, kısa sürede tatlı bir lezzet yaratabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Bisküvili irmik tatlısı ile hafif ve sütlü bir lezzet deneyimine hazır olun!

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

İrmiği, sütü ve şekeri tencereye alın. Kıvamı kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirin. Pişirme işlemi maksimum 8 dakika sürecektir.
Sonrasında bu karışıma vanilya ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
Tatlının kolayca çıkabilmesi için öncesinde borcamı ıslatın. Tatlının 3/1’ini borcama dökün.
Ardından üzerine tatlıdan dökün ve bir sıra bisküviyi dizin.
Kalan tatlıyı ise dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç saat boyunca dinlenmesine izin verin.
Soğuduktan sonra tatlının üzerini arzunuza bağlı olarak süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.

Bisküvili İrmik Tatlısı Püf Noktası

Hazırladığınız karışımı çırpma teli yardımıyla devamlı olarak karıştırın. Böylece dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca tatlı çok sıcak vaziyetteyken bisküvileri koymamalısınız. İlk sıcağını alan tatlı bisküvilerle buluşmak için çok daha iyi olacaktır. Ayrıca dilimlerin kolayca çıkmasını sağlamak için de borcamı ıslatmayı unutmayın.

Bisküvili irmik tatlısı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı hızlı ve lezzetli bir şekilde giderebilirsiniz. Hem pratik hem de hafif bu tatlı, her yaş grubuna uygun ve herkesin beğeneceği bir seçenek. Özellikle şerbetli tatlıların ağırlığından kaçanlar için ideal bir alternatif olan bu tarif, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Deneyin ve tatlı anlarınızın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi