Lezzetli ve şerbetli bir tatlı arayışındaysanız, ev yapımı revani tam size göre. Mis gibi irmik ve şerbetin buluştuğu bu tarif, tatlı sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Şerbetli tatlıların kraliçesi revani, evde hazırlaması kolay ve pratik bir lezzet sunuyor. Bu detaylı rehberle, herkesi mest edecek revaniler yapabilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi tatlılardan biri olan şerbetli revani, adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Revani Malzemeleri

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Nasıl Yapılır?

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.
3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.

Ev yapımı şerbetli revani tarifi ile tatlı sofralarınıza lezzet katın. Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, misafirlerinizin damağında unutulmaz izler bırakacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Malzeme listesi ve adım adım yapılışının yanı sıra sunduğumuz püf noktaları ile her seferinde mükemmel revaniler yapmanız artık çok kolay. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi