Biyolojik Çeşitlilik Projesi hakkında bilgi veren TEMA Çorum İl Temsilcisi Semra Soysal Şahin, projenin amacının Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve biyolojik çeşitlilik kavramının genel bilinirliğini artırılması olduğunu belirtti.

Öğrenciler, iklim değişikliklerinin nedenlerini ve sonuçlarını, biyolojik çeşitliliği ve doğayı korumanın önemini öğrendiler.

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Öğrencilere iklim değişikliği hakkında bilgi veren İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi'nde görevli okul sorumlusu Ersoy Özkeskin, projenin çocuklara iklim değişikliğinin nedenlerini, sonuçlarını ve sürdürülebilir yaşam becerilerini anlatmayı hedeflediğini belirtti.

Okul müdürü Cemalettin Tunç da bu projelerin öğrencilere doğa bilincini ve çevresel sorumlulukları öğrettiğini, toplamda 197 öğrencinin bu eğitimlerden yararlandığını söyledi.

Bilinçli bir geleceğin temel taşlarını atan Çorum Şehit Onur Bakbak İlkokulu, geleceğin koruyucularını yetiştiriyor. Bu çabalarıyla çevre bilincinin toplum genelinde yayılmasına katkı sağlamayı hedefliyorlar. Bu projeler, öğrencilerin doğayla daha bilinçli ve saygılı bir ilişki kurmalarını sağlamak amacıyla hayati bir rol oynuyor.

Editör: Haber Merkezi