Ev yapımı su böreği, peynirli iç harcı ve kat kat yufkasıyla ağızları tatlandıran, herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Bu tarifimizde su böreği yapmanın püf noktalarını ve en iyi yöntemleri paylaşıyoruz.

Geleneksel Türk lezzetlerinden su böreği, puf puf yufkaları ve leziz iç harcıyla sofraların vazgeçilmezidir. Bu yazıda, evde en iyi su böreğini yapmak için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Misafirlerinizi etkilemek ve ailenizle lezzet dolu anlar geçirmek için mükemmel bir tarif arıyorsanız, su böreği tam size göre! Bu rehberimizde, adım adım su böreği yapımını anlatıyoruz.

Çıtır çıtır Pişi tarifi! Deneyenlerin bağımlısı olduğu Çubuk pişi nasıl yapılır? Çıtır çıtır Pişi tarifi! Deneyenlerin bağımlısı olduğu Çubuk pişi nasıl yapılır?

MALZEMELER

Su böreği hamuru için:

4 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 adet yumurta

Haşlamak için:

2 litre kaynar su
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Ara katlar için:

2 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:

550 gram beyaz peynir

TARİF

Yumurtalar bir kaseye atılır ve üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra un eklenerek yoğurulur. Yapışkan bir kıvama ulaştığı zaman yoğurma işlemi bırakılır.
Tezgaha un serpilir ve hazırlanan hamur eşit parçalara bölünür. 12 parçaya ayrılması gereken hamur daha sonra yarım saat beklemeye alınır.
Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı karıştırılır. Dinlendirilmiş hamurlar çıkartılır ve bir parçası alınarak ince bir yufka haline getirilir. Fırın tepsisinin altına hazırlanan yağ sürülür ve yağlı kağıt yerleştirilir, daha sonra üstüne açılan yufka serilir.
Yufkanın üzerine hazırlanmış yağdan sürülür. Daha sonra bir tencere içerisinde bol su, tuz ve istenen miktarda sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Daha sonra bu suyun içerisine yufka bırakılır. 30 saniye kadar suyun içerisinde kaynatılır.
Daha sonra kaynar sudan çıkartılır ve soğuk suya bırakılır. Yağlanan fırın tepsisine buruşuk bir halde serpilir. Bu işlem 4 kere uygulanır ve 4. Yufkadan sonra araya peynir konulur ve üzerine tereyağı sürülür.
3 katman olacak şekilde toplam 12 kez bu işlem uygulanır. Ve her 4 seferde araya peynir eklenir.
Dilim dilim kesildikten sonra pişirmek için fırına verilir. 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika süreyle pişirilir. Daha sonra biraz dinlendirilerek servis edilir.

Ev yapımı su böreği, hem lezzeti hem de görünümüyle her zaman özel bir yere sahiptir. Usta aşçıların sırları ve bu detaylı rehber ile siz de kendi mutfaklarınızda mükemmel su böreğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Tarifimizi deneyin ve bu klasik Türk lezzetini aile ve arkadaşlarınızla paylaşın.