"11 Ayın Sultanı" Ramazan, bereketi ve paylaşmayı simgeler. Bu mübarek ayda, iftar sofralarınız için hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif arıyorsanız, patlıcan kebabı tam size göre.

İftar sofralarınıza lezzet katmak için harika bir tarif arayışında mısınız? Patlıcan kebabı, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İşte adım adım patlıcan kebabı yapımı...

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri de iftar sofralarıdır. Peki, bu özel sofraları neyle süsleyeceğinizi düşünüyor musunuz? İftar menünüze enfes bir tat katmak isterseniz, patlıcan kebabı tarifimizi deneyebilirsiniz.

PATLICAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

Köfte için:

500 gr orta yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Kimyon
Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Sivri biber
Domates

TARİF

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızı şenlendirecek patlıcan kebabı tarifiyle, sevdiklerinizle birlikte lezzetli anlar geçirebilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra, patlıcan kebabının iftar menülerinizin vazgeçilmezi olacağından eminiz. Tarifimizi deneyin ve iftar sofralarınızı bir adım öne taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi