Sahurda hem hafif hem de doyurucu bir lezzet arayanlar için krep börek mükemmel bir seçenek. Bu tarif ile sahur sofralarınıza farklı bir tat katabilir, günün ilk öğününü zenginleştirebilirsiniz.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Sahur için ne pişirsem diye düşünenlere özel, krep ve böreğin muhteşem uyumunu bir araya getiren krep börek tarifimizle tanışın. Bu lezzetli ve pratik tarif, Ramazan sabahlarınıza lezzet katacak.

Sahur sofralarınızı lezzetli bir dokunuşla taçlandırmaya ne dersiniz? Krep böreği ile hem pratik hem de lezzet dolu bir sahur geçirebilirsiniz. Bu tarif, sahur için yeni favoriniz olacak.

Krep Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir

Krep börek tarifi, sahur sofralarınız için lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile sahurunuzu daha keyifli ve tatmin edici hale getirebilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan krep börek, Ramazan ayının tüm sabahlarında sizlere eşlik edecek mükemmel bir lezzet. Deneyin ve bu benzersiz tarifin tadını çıkarın. Sahur sofralarınız bereketli ve lezzetli olsun!

Editör: Ulaş Odabaş