Sahur sofralarınız için pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Buzlukta hazırlayıp, Ramazan boyunca dilediğiniz zaman pişirebileceğiniz buzluk böreği, tam size göre!

Ramazan ayının telaşı içinde, sahur için kolay ve lezzetli bir çözüm arayanlar için buzluk böreği tarifimiz imdadınıza yetişiyor. Sadece 15 dakikada hazırlayıp buzluğa atabileceğiniz bu tarif, sahurlarınızı lezzetlendirecek.

Sahur için lezzetli ve pratik bir tarife mi ihtiyacınız var? Buzlukta bekleyen bu börek tarifi ile Ramazan sabahlarınız daha keyifli geçecek. İşte, sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz buzluk böreği tarifi...

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

6 adet yufka
125 gr margarin
1. 5 çay bardağı süt

İçi için:

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

1 kase beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Eritilmiş tereyağı da sürülebilir
Susam

Hazırlanışı:

İki adet yufkayı tezgaha serin ve şeritler halinde kesin.

Sosu için margarini eritin ve bir buçuk bardak ılık süt ile karıştırın.

Kestiğiniz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürün.

Uç kısmına peynirli maydanozlu harçtan koyun ve dilediğiniz gibi sarın.

Böreklerinizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutun ve hepsini ıslanmasını sağlayın. Börekleri süzdükten sonra bir tepsiye dizin.

Böreklerin arasına yapışmamaları için yağlı kağıt serin ve buzluğa yerleştirin.

Buzluk böreği tarifi ile sahur sofralarınız artık daha pratik ve lezzetli. Ramazan ayının koşuşturmacasında, önceden hazırlayıp buzluğa attığınız böreklerle, sahurda zaman kazanacak ve lezzetten ödün vermeyeceksiniz. 15 dakikada hazırlayıp, istediğiniz zaman pişirebileceğiniz bu tarif, Ramazan boyunca vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin ve sahur sofralarınızı bu kolay ve lezzetli tarifle zenginleştirin!

Kaynak: Aydınlık