Pratik mutfak sırları arasında yerini alan bu 3 malzemeli kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizi anında çözecek. Hem hızlı hem de lezzetli bu tarifle, çay saatleriniz daha keyifli geçecek.

Zamanınız mı dar? Endişelenmeyin! Sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de ağızda dağılan bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak.

Çay saatinde ne ikram edeceğinizi düşünüyor ama zamanınız mı yok? İşte size 3 malzeme ve 3 dakikada hazırlayabileceğiniz mükemmel kurabiye tarifi! Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde karşılayacak.

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (2. 5 su bardağından biraz fazla)

İsteğe göre;

Fındık ve benmari usulü eritilmiş çikolata

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamurunun hazırlaması 3 dakikayı bile almayan, çok pratik, kıyır kıyır bir o kadar lezzetli, özellikle ani misafirlere birebir nefis bir kurabiye…

Sıvıyağ ve pudra şekeri aldığı kadar unla yoğurulur. İstenildiği gibi şekillendirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir(Bu süre fırından fırına değişebilir. Kontrollü şekilde pişirin). Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına alınıp, afiyetle tüketilir.

Şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilirsiniz. Dağılan bir hamur olduğu için şekil verirken, hamuru önce avuç içinizle sıkıp sonra yuvarlayın.

Çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip, çikolata donduktan sonra servis edin. 

3 malzeme ve 3 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi, pratiklik ve lezzeti bir arada sunuyor. İster çikolata sosuyla ister pudra şekeriyle süsleyin, bu kurabiyeler çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi deneyin, tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi