İftar sofralarınızı renklendirecek, hem pratik hem de nefis bir lezzet arıyorsanız, patlıcan kebabı tam size göre. İşte adım adım hazırlanışı ve malzemeleri...

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri olan patlıcan kebabı ile iftar menünüzü taçlandırın. Bu tarifle, patlıcan kebabını kolayca hazırlayabilir ve iftarınızı lezzetli bir şekilde açabilirsiniz.

İftara misafirlerinizi ağırlamak için hem lezzetli hem de gösterişli bir yemek mi arıyorsunuz? İşte, deneyen herkesin tam not verdiği patlıcan kebabı tarifiyle sofranızı şenlendirin.

PATLICAN KEBABI TARİFİ

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Kimyon
Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

Sivri biber
Domates

TARİF

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.

Bu nefis patlıcan kebabı tarifi, iftar sofralarınız için hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Hazırlaması kolay bu tarif ile Ramazan ayının bereketini ve lezzetini sofralarınıza taşıyın. Hem göze hem damağa hitap eden patlıcan kebabı ile iftarlarınızı taçlandırın ve bu özel ayın tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi