Şambali, zengin tarihi ve benzersiz tadıyla her sofranın yıldızı. Yer fıstığı eklenerek daha da lezzetlenen bu tatlıyı evde yapmak çok kolay. İşte adım adım tarifi...

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi şambali, hem lezzeti hem de yapım kolaylığıyla dikkat çekiyor. Yer fıstıklı bir dokunuşla, bu geleneksel lezzeti nasıl daha da özel hale getirebileceğinizi gösteriyoruz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz benzersiz bir tatlı arayışındaysanız, yer fıstıklı şambali tatlısı tam size göre. Şambaliyi evde yapmanın püf noktaları ve lezzet sırları burada.

Şambali Tatlısı Tarifi

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı

Şerbeti için:

4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Ev yapımı şambali tatlısıyla mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve ödüllendirici. Bu tarif, geleneksel tatları modern dokunuşlarla buluşturmanın en güzel örneklerinden biri. Yer fıstığıyla zenginleştirilmiş bu lezzet, hem göze hem damağa hitap ediyor. Deneyin ve bu benzersiz tatlıyla kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi