Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden biri olan lavaşı evde yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürebilir, ailenize ve dostlarınıza unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.

Ev yapımı lavaşın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu tarif sayesinde, ekmek yapımının ne kadar eğlenceli ve tatmin edici olabileceğini keşfedeceksiniz.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Bu adım adım lavaş tarifi ile, herkesin beğenisini kazanacak yumuşacık ve lezzetli lavaşlar yapabilirsiniz.

Lavaş Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı su
½ su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru maya (½ paket yaş maya)
2-3 su bardağı un

Yapılışı:

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Mayayı ılık suyun içinde eritin.
2 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Tuzla birlikte karıştırın. Ortasını çukurlaştırıp mayalı suyu, zeytinyağını ve yoğurdu koyup iyice yoğurun. Hamurunuz hafifçe ele yapışacak kıvamda olsun. Gerekirse azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzun üzerini örtüp en az yarım saat mayalandırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bezeler haline getirin. Hafifçe unlanmış zeminde oklava ya da merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açın.
Yapışmaz yüzeyli tavanızı ısıtın. Tavanın iyice ısınmış olmasına dikkat edin. Lavaşlarınızı tavaya koyup ısınmış tavada her iki yüzünü pişirin. Pişirdiğiniz lavaşları temiz mutfak havlusu arasına alıp soğutun. Hatta büyük bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirin bu mutfak havlusunu ki yumuşacık kalsın. Lavaşların üzerini açıp soğutursanız buharı uçar ve lavaşlarınız kurur. İsterseniz poşette, isterseniz yine içine mutfak havlusu koyduğunuz tencerede kapağı kapalı olarak bekletin.
Tüm lavaşlarınızı bu şekilde pişirip dinlendirdikten sonra servis yapın.

Lavaş yapımı, bu tarif sayesinde artık çok kolay! Umarız bu lezzetli ve pratik lavaş tarifini deneyerek, yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz harika ekmekler yaparsınız. Evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi