Türk mutfağının vazgeçilmezi pirinç pilavını kusursuz yapmanın yöntemleri ve püf noktaları bu yazıda!

Parlak ve lezzetli pirinç pilavının adımlarını ve önemli noktalarını derledik.

Türk mutfağının starı pirinç pilavını en iyi şekilde nasıl hazırlarsınız? İşte detaylı tarifi...

TANE TANE PİLAV TARİFİNİN DETAYLARI

PİRİNÇ PİLAVI MALZEMELERİ

- 2 su bardağı pirinç

- 2,5 su bardağı sıcak su

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- Tuz

Pirinçleri ıslatmada;

- Pirinçleri üzerini geçecek ılık su

- Tuz

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

Onedio.com sitesinde yer alan  içerikte; Tane tane pilav yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar paylaşıldı. İşte o tarifle ilgili bilgiler

1. Pirinci bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atarak en fazla 20 dakika bekletin.

2. Bekleme aşamasının ardından pirincin nişastası gidene kadar bol su ile yıkayın.

3. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekledikten sonra erimesini sağlayın. Pirinçleri ilave ettikten sonra 5-6 dakika kadar kavurun.  Pirinçler tane tane dökülemeye başladığında kavurma işlemini sonlandırın.

4. Kavurulan pirinçlerin üzerine sıcak su dilerseniz de tavuk suyu ilavesi yapın. Daha hafif olması için yarı yarıya tavuk suyu ve sıcak su ekleyebilirsiniz. 

5. Son olarak pilavınızın tuzunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağınızı yüksek ısıya alın. 

7. Kaynama noktasına geldiğinde ocağı altını en kısık ayara getirin. Pirinçler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

8. Ocağınızın altını kapattıktan sonra havlu peçete ile üzerini örtün ve kapağını tekrar kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

9. Son olarak tahta kaşık yardımı ile pilavınızı karıştırın ve servis tabaklarına alın. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi