Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Tane tane pirinç pilavı yapmanın sırrı nedir? Misafir sofralarının gözdesi olan bu lezzetin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Artık 'pilavım tutmuyor' demek yok!

Evinizde lezzetli ve tane tane pirinç pilavı yapmak bir sanat! Bu sanatı herkesin öğrenmesi için gerekli tüm detayları bu rehberde bulacaksınız.

Pilav yapmanın en büyük sırlarından biri tane tane olmasıdır. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yakalayabilirsiniz? İşte adım adım tane tane pirinç pilavı yapmanın yolları...

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
Sıcak su (pirinci ıslatmak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı şehriye
1 küp şeker
2-3 damla limon
2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz

TARİF

1 su bardağı pirinci bir kabın içerisine alın. Üzerine 2 çay kaşığı tuz gezdirin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika pirinçleri dinlendirin.
Pilav tencerenize veya tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı alın ve orta ateşte erimesini sağlayın. Yağ eridikten sonra yarım kahve fincanı şehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Şehriyelerin rengi döndükten sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin.
Altı hala orta ateşte yanan tencerenize 1 adet küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyin ve karıştırın.
Limon pilavınızın tane tane olmasını sağlarken şeker ise pilavınızın parlak ve lezetli olmasını sağlar.
Kavrulan pirinçlerinize 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından 2 su bardağı soğuk suyu ekleyin. Pilavınız kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Suyu çeken pilavınızı kenarından kontrol edin, tamamen karıştırmayın. Altını kapattığınız pilavın üzerine havlu kağıt koyarak kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Pirinç pilavını mükemmel bir şekilde yapmanın yolu, doğru teknikleri ve püf noktaları bilmekten geçiyor. Tencere seçiminden pirinçlerin yıkanmasına, kavurma işleminden pişirme sürecine kadar her adımda dikkat edilmesi gereken detaylar var. Bu rehberde anlattığımız yöntemlerle, tane tane ve lezzetli pirinç pilavını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün; afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi