Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan islim kebabı, evde yapımı için ideal bir tariftir. Bu rehber ile patlıcan ve kıymayı en lezzetli haliyle buluşturabilirsiniz.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Ev yapımı islim kebabı, lezzetli bir akşam yemeği veya özel günler için mükemmel bir seçenektir. Bu kolay ve pratik tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

İslim kebabı tarifi, patlıcanın lezzetini köfteyle birleştirerek eşsiz bir tat sunar. Adım adım bu rehberle, herkes tarafından beğenilecek bir yemek hazırlayabilirsiniz.

İslim kebabı tarifi

MALZEMELER

4 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 yeşilbiber
Köftesini hazırlamak için:
Yarım kilo kıyma
1 rendelenmiş soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Birer çay kaşığı tuz, biber, karabiber, kimyon
1 yumurta
2 diş sarımsak

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
Yarım bardak kaynar su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patlıcanları alacalı soyun ve ince uzun şeritler halinde dilimleyin.
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken kıyma malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun.
Elinizle küçük yuvarlaklar yapın ve tavada pişirin.
Patlıcanları kurulayın ve kızartın.
Patlıcanların içine birer köfte koyun, kapatın ve bir parça biber bir parça domates ekleyerek kürdanla tutturun.
Bir sos tenceresinde yağı kızdırın, domates ve sarımsağı, tuz ve biberi ekleyip kaynatın.
Patlıcan ve köfteleri fırın tepsisine dizin.
Üzerine sosu dökün.
180 derecede yarım saat kadar pişirin.

Editör: Haber Merkezi