Hem pofuduk hem de tel tel ayrılan bu açma tarifi, tüm detaylarıyla şimdi sizlerle. Hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Lezzetli ve göz alıcı açmalar yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? İşte, pastaneciden gelen tel tel ayrılan ve pofuduk açma tarifi...

İki tonun mükemmel uyumu: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Zebra Kek tarifi İki tonun mükemmel uyumu: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Zebra Kek tarifi

TEL TEL AYRILAN POFUDUK AÇMA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için:

40 gram tereyağı

Üzeri için:

2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

21 yıllık pastaneci tarifini verdi! İşte tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır. Afiyet olsun!