Evinizin sıcaklığında pastane lezzeti yaratmaya ne dersiniz? İşte size enfes dereotlu poğaça tarifi

Poğaça kahvaltıların en sevilen lezzeti olarak görülüyor. Pastanede poğaçası tarifi sıklıkla aratılıyor. Dereotlu pastane poğaçaları peynirle en çok yakışan poğaça tarifi. Evde dereotlu pastane poğaçası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Dereotu hamur işlerine oldukça yakışıyor. Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak bilinen poğaçalarla eşsiz bir uyum sağlayan dereotu gönüllere taht kuruyor. Mis gibi kokan kıyır kıyır dereotlu pastane poğaçası en sevdiğiniz tariflerden olacak.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

Börek yapmanın bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız: Ustaların çıtır börek tarifi Börek yapmanın bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız: Ustaların çıtır börek tarifi

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.

Dereotlu pastane poğaçası tarifi, hem kolay yapılışı hem de lezzeti ile kısa sürede favori tarifleriniz arasına girecek. Mis gibi kokusu ve kıyır kıyır dokusuyla kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek bu tarifi denemenizi kesinlikle öneriyoruz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi