Tavada yalancı su böreği ile fırın kullanmadan pratik bir şekilde lezzetli bir börek yapabilirsiniz! Sadece 3 malzeme ile hazırlanan bu börek, kahvaltılarınızı şenlendiriyor!

Ev yapımı bir lezzetle karşınızdayız: Tavada yalancı su böreği tarifi! Sadece 20 dakikada hazırlanan bu leziz börek, kahvaltılarınıza yeni bir tat katacak.
Tavada yalancı su böreği, basit malzemelerle ve kısa sürede hazırlanan, gerçek su böreği tadında bir börek tarifidir. Yufka, peynir ve özel sos ile lezzeti dorukta bir börek yapabilirsiniz

Tavada Yalancı Su Böreği tarifi, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve gerçek su böreği lezzetinde bir börek tarifidir. Sadece yirmi dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan bu börek tarifi, kahvaltılarınızı daha lezzetli hale getirecek.

Su böreği öğünlerde oldukça tercih edilen bir börek çeşididir. Yapımı oldukça zor ve meşakkatli olası sebebiyle genellikle pastanelerden satın alınmakta evlerde yapılmamaktadır.

Kahvaltıda ne pişirsem diye düşünenleri ve su böreği sevenleri mest edecek bir tarifle geldik! Sizler için evde yirmi beş dakika da hazırlayabileceğiniz, gerçek su böreğini aratmayan üstelik fırın dahi kullanmanıza gerek kalmayacak.

İşte gerçek su böreği tadında tavada yalancı su böreği tarifi…

TAVADA YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler;

3 adet yufka, 1 kâse peynir, Sıvı yağ

Herkesi tatlıya doyurun: Bir dilimle bile mutlu eden Kesme Muhallebi tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Bir dilimle bile mutlu eden Kesme Muhallebi tarifi

Sosu için:

Yarım su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Uygun bir kabın içerisine sos malzemelerini alın ve güzelce çırpın. Tavanızı tereyağı ile güzelce yağlayın ilk yufkayı serip kenarlarını dışarıya salın. Kalan yufkaları 6 eşit parçaya bölüp toplam 12 parça yufka elde edin. Yufka parçalarını tek tek sosa batırıp aralarına peynir serperek tavaya yerleştirin. Her aşamada kenardan taşan yufkayı bir sonraki yufkanın üzerine kapatın. Kalan sosu da son olarak üzerinde gezdirin ve tavanın kapağını kapatın. 10 dakika boyunca orta- kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirin. Kızarıp kızarmadığını kontrol edin ve eğer kızardıysa kapağı kapalı bir şekilde böreği ters çevirin. Börek kapaktayken tavanın altına tekrar yağ sürün. Kızarmayan yüzünü tavanın alt tarafına gelecek şekilde koyun ve kapağını yeniden kapatın. Bu şekilde de 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Böreği servis tabağına aktararak sıcak sıcak dilimleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi