Evinizde pastane lezzetinde talaş böreği yapmaya ne dersiniz? Ekonomik, pratik ve ağzınızda dağılan bir lezzet arayanlar için talaş böreği, ideal bir seçenek. Malzemeleri hazırlayın ve bu nefis tarife birlikte göz atalım.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve aile bireylerinizi lezzetli bir sürprizle mutlu etmek istiyorsanız, ev yapımı talaş böreği tarifi tam size göre. Lezzetli ve besleyici bu böreği yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte detaylar...

Talaş böreği, sofralarınızı şenlendirecek, herkesin bayılacağı bir lezzet. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyoruz. Başlayalım mı?

TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Yarım kilo kuşbaşı (dana veya kuzu)

10 milföy hamuru

1 su bardağı bezelye

2 havuç

1 soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım su bardağı sıcak su

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

ÜZERİ İÇİN

1 çorba kaşığı çörekotu

1 çorba kaşığı susam

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

HAZIRLANIŞI

Havuçları küçük küçük doğrayın ve bol suda haşlayın.

Kısa bir süre haşlanan havuçların üzerine bezelyeleri ekleyin. Hafif diri haldeyken ocaktan alın.

Buzlu su dolu kabın içerisine haşlanan sebzeleri atın.

Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tencereye aktarın.

Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, hafifçe soteleyin.

Sotelenen soğanlara kuşbaşı doğranmış etleri alıp kavurun.

Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından haşlanan havuçlar ve bezelyeleri ekleyip, baharat ve tuzunu da ilave edin.

Son olarak sıcak suyunu da ilave edip iç harcın suyunu çektirin.

Hazırladığınız iç harcı soğuması için bir kenarda bekletin.

Dondurulmuş milföyleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

Yeteri kadar çözülmüş milföyleri kare olacak şekilde kesin.

Soğuyan iç harçtan milföy hamurlarının üzerine yerleştirip, hamurları üçgen olacak şekilde kapatın.

Her hamur için aynı işlemi yapıp, talaş böreklerini hazırlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.

Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırın.

Hazırlanan böreklere bu karışımı bolca sürün.

Üzerlerine son olarak susam ve çörekotu gezdirin.

180 derecede ısınan fırında altı üstü iyi güzelce kızarana kadar pişirin.

Talaş böreği tarifimizi adım adım takip ederek, evinizde pastane lezzetlerini aratmayacak bir börek yapabilirsiniz. Hem ekonomik hem de pratik olan bu tarif, akşam yemeklerinizin, özel günlerinizin ve misafir ağırlama anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırladığınız talaş böreğini sıcak ya da ılık servis ederek, lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi