Ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden biri olan Gelin Tatlısı'nı yapmak hiç de zor değil. İşte mutfakta geçireceğiniz keyifli zamanlar için ideal bir tarif ile tatlı hazırlamanın inceliklerini keşfedin.

Misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, Gelin Tatlısı tam size göre. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif ile unutulmaz tatlı anları yaratın.

Geleneksel tatlılarımızdan Gelin Tatlısı, özel günlerin vazgeçilmezi olarak bilinir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı ile herkesi etkileyebilirsiniz. İşte adım adım Gelin Tatlısı tarifi...

Gelin Tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...
Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Editör: Haber Merkezi