Sultan kebabı, saray mutfağının göz alıcı zenginlikleri arasında yer alıyor. Kuşbaşı tavuk, sebzeler ve beşamel sosun muhteşem uyumuyla, bu tarif her öğünü bir bayrama çevirecek.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Geleneksel Osmanlı lezzetlerinden Sultan kebabı, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tarif. Saraylardan günümüze uzanan bu lezzet yolculuğuna siz de katılın.

Tarihin derinliklerinden gelen ve sadece saraylarda tadılabilen Sultan kebabı, artık evlerimizin vazgeçilmezi. Bu özel tarifi keşfedin ve özel günlerinizi taçlandırın.

MALZEMELER

250 gram kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış tavuk
1 yufka
100 gram bezelye
1 kabak
1 havuç
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
200 ml su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yağ
100 gram rendelenmiş kaşar
2 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için:

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Bir tencerede beşamel sos için malzemeleri pişirin ve sosu hazırlayın.
Bir tavada yağlar ile tavuğu kavurun.
Soğanları ekleyip kavurun.
Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin.
Salça ve suyu karıştırın ve baharatları ekleyin.
Yufkayı açın ve üçgen şeklinde dörde kesin.
Tavuklu harcı yufkaya yerleştirin.
Bohça halinde yufkaya sardığınız tavukları fırın tepsisine yerleştirin.
Sıcak fırında 180 derece 15 dakika pişirin.

Sultan kebabı, Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olarak, günümüz sofralarını zenginleştirmeye devam ediyor. Tarifteki her malzeme, tarihle iç içe geçmiş bir lezzet hikayesi anlatıyor. Bu özel tarifi deneyerek, yemeklerinize yeni bir boyut katın ve lezzet yolculuğunuzda eşsiz duraklardan birini keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi