Çorum Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü her zaman yaptığı gibi zorlu zemheri ve kış şartlarında aç kalan sahipsiz köpeklere ekmek, et, kemik ve yiyecek vermeye onları beslemeye devam ediyor.

Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler şehrin mücavir alanlar dışında ücra noktalarında, ormanlık ve ıssız bölgelerde insanların ulaşamadığı yerlerde şu zemheri  aylarında kış şartlarına maruz kalan, sahipsiz sokak hayvanlarına, et parçası, kemik, ekmek ve yiyecekler vererek beslenme desteği veriyor.

Osmancık ve çevresinde genellikle ormanlık ve piknik alanlarında  hergün olmazsada gün aşırı sahipsiz sokak hayvanlarına, ekmek, et parçası, kemik ve yiyecek ile besliyorlar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürü Emrah Baş, hayvanlara Belediye olarak çeşitli yiyecekler, bilhassa ekmek, et ve kemik verdiklerini belirterek, Onlarında birer can taşıdığını Dünya'nın sadece insanlara değil Bitki ve hayvanlara  da ait olduğunu vurguladı. Emrah Baş, "O hayvanlarda bizim gibi can taşıyorlar. Biz insanlar olarak onlarla yiyeceklerimizi paylaşmak hem insanlık görevi hemde Allah'a karşı bir sorumluluktur. ALO 153 hattına telefonla ihbar edilme ve bildirmeleri halinde, zabıta ekipleri, o noktalara yönlendirilmekte ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ile zabıta ekipleri hayvanlara gereken müdahale yaparak aç kalmamaları için gereken desteği sağlanmaktadır." dedi.,

Osmancık Belediyesi'nin hayvanları beslendiğini gören duyarlı vatandaşlar Osmancık Belediyesi'ne teşekkür ediyorlar.