Osmancık’ta yapım çalışmaları devam eden İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi’yle ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nün Osmancık halkına arıtılmış, sağlıklı ve içilebilir içmesuyu sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar hızla devam ediyor.

Bu kapsamda DSİ 5. Bölge Müdürlüğünde su kaynağı, inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan Dereboğazı Barajı ile Osmancık İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesiyle ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Başbakanlık Başmüşaviri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı Osmancıklı Hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça başkanlığında yapılan toplantıya Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın, ilgili teknik personeller ile yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Osmancık ilçesinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacıyla, Dereboğazı Göleti’nden alınan ham suyu arıtacak olan 12000 m3/gün kapasiteli Konvansiyonel Tip İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı ile Osmancık halkına sağlıklı ve içilebilir içme suyu sağlanacak.

Toplantıda Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi tarafından Arıtma Tesisi Projeleri ile ilgili olarak ortaya konan veriler ve ifade edilen hususlar çerçevesinde, daha fonksiyonel ve işletilebilir bir arıtma tesisi tasarımı yapılmasına ait yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.