Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, çeltik üreticilerinden ürünlerini satarken acele etmemelerini istedi.

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Çorum Toprak Mahsuller Ofisi Şube Müdürü Fahri Kesepara, Alım Muhafaza Şefi Erhan Gökmen, Ziraat Mühendisi Ferhat Çetinkaya ve bazı çiftçilerle toplantı gerçekleştirdi

Toplantıda ofisin çeltik alımı ve çeltik fiyatları hakkında görüşmeler yapılarak çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından Osmancık Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Amiri Abdurrahman Erusta ve muhtarlarla görüşen Şahiner, ofisin emanet çeltik alımına başladığını bildirildi.

Çiftçilerden fırsatçılara imkan tanımamalarını isteyen Şahiner, “2017 yılı çeltik fiyatları açıklanana kadar üreticilerimiz ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi işyerlerine taahhütname karşılığı veya emanete bırakabilirler.

Çeltik fiyatlarının açıklanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisine taahhütname karşılığı veya emanet olarak bırakan çiftçilerimiz, ürününü geri alabilecek veya ofise satabilecektir.

Fiyat açıklandıktan sonra 10 gün içinde ofisten ürününü geri alan üreticimizden depolama ücreti alınmayacak. Rutubet oranı % 15´e kadar olan çeltikler alıma tabi tutulacak. Üreticilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi ya da odamıza müracaat ederek her türlü bilgiyi alabilirler. Çiftçilerimiz ürünlerini düşük fiyattan satarak fırsatçılara imkan tanımasınlar. Yöremizin çeltiği en kaliteli ve lezzetli çeltiktir. Üreticilerimiz acele etmesinler” ifadeleri kullandı.