Osmancık AK Parti İlçe Başkanlığı salonunda düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını duyuran Osman Sivritepe, burada yaptığı konuşmada, Osmancık ve ilçe halkına hizmet etmek, geleceğe hazırlamak, davayı yüceltmek için aday olduğunu belirterek, “Makama değil, hizmetkârlığa talip oldum” dedi.

Osmancık Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde yıllarca görev yapan, AK Parti’nin de kuruluşundan itibaren bazı görevleri üstlenen, sivil toplum kuruluşlarının önemli isimlerinden, Gürleyik Mahallesi eski muhtarı Osman Sivritepe, “şehrimizi kalkındırmak, geliştirmek ve ilçemizin çehresini değiştirmek için aday oldum. Temiz, beğenilen, övgü ile bahsedilen bir şehir yapabilmek için aday oldum. Osmancık’ta doğdum, Osmancık’ta büyüdüm, Osmancık’ta çalıştım, Osmancık’ta yaşıyorum. Allah ömür verirse bundan sonra da burada yaşayacağız” diye konuştu.

Kaymakam Akpay’a "Hayaller ve Gerçekler" kitabını takdim etti Kaymakam Akpay’a "Hayaller ve Gerçekler" kitabını takdim etti

“KUTLU DAVAMIZ İÇİN, OSMANCIK İÇİN VARIM”

Osman Sivritepe, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"14 Ağustos 2001 yılında AK Parti’yi milletimiz kurmuş, hamurunu da millet yoğurmuştur. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapılamaz denilen ne varsa yapmış ve tarih yazmıştır. Lakin bugünlere kolay gelinmemiştir. Genel başkanımız, okullarda kitaplarda yazan bir şiiri okudu diye hapse atıldı. Gece yarısı askeri muhtıralar, 367 krizi, partimizi kapatma davası, 17-25 Aralık davaları, ekonomik yaptırımlar, kur oyunları, hain FETÖ kalkışması gibi ihanetler olmak üzere birçok oyunun üstesinden gelinmiş ve oyunlarını başlarına yıkılmıştır. Bunların yanında dünyada ve ülkemizde pandemi süreci yaşanmış olup, birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Yine ülkemizde yüzyılın deprem felaketi meydana gelmiş olup, milyonlarca insanımızı kaybettik ve maddi zarar gördük. Depremlerde ve felaketlerde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Güçlü liderimiz sayesinde devletimiz ve hükümetimiz hiçbir insanımızı sahipsiz mağdur bırakmamıştır.

Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar yolumuzu hiç şaşırmadık, küçük hesaplar peşinde koşmadık. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kuruluşundan günümüze kadar her zerresinde bulunduğum, emek verdiğim partimden ‘’dün de, bugün de, yarın da varım’’ diyerek AK Parti’den sevdalı olduğum şehrime ve insanlarına hizmet etmek için şeyh Edibali’nin dediği gibi ‘’insanı yaşat ki devlet yaşasın’’ anlayışıyla aday oldum. Makama değil, hizmetkârlığa talip oldum.
Cumhuriyetimizin 2’ci Yüzyılına başlarken 25 yıldır içinde olduğum siyaset hayatımı bir adım daha öteye götürerek, 20 yıllık belediyecilik, muhtarlık ve STK’lardaki tecrübemi, Osmancık’a hizmet etmek, için teşkilatımla, esnafımla, amir, memur ve STK’larımızla istişare içinde şehrimizi kalkındırmak, geliştirmek ve ilçemizin çehresini değiştirmek için aday oldum. Temiz, beğenilen, övgü ile bahsedilen bir şehir yapabilmek için aday oldum. Osmancık’ta doğdum, Osmancık’ta büyüdüm, Osmancık’ta çalıştım, Osmancık’ta yaşıyorum. Allah ömür verirse bundan sonra da burada yaşayacağız.

DÜRÜST VE AHLAKLI SİYASET İÇİN ADAY OLDUM

Şehrimize hizmet etme heyecanı ve arzusuyla aday oldum. Hep birlikte bu şehri olması gerektiği yere taşımak için aday oldum. Dürüst ve ahlaklı siyaset için aday oldum. Bütün emekçilerin sesi olmak adına aday oldum. Engellilerin, yaşlıların, kimsesizlerin kimsesi olmak için aday oldum. En önemlisi Z kuşağı dediğimiz geleceğimizin teminatı gençlerimizi anlamak ve onlarla yol yürümek için aday oldum.

14 Ağustos 2001 yılında artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyerek, 22 yıldır gece demeden gündüz demeden aziz, milletimizin hizmetkârı olan Ak Partimize ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a yük olmaya değil, yüküne ortak olmak için aday oldum. Yine partimizin kuruluşundan itibaren yönetim kurulu üyeliği, SKM başkanlığı, İlçe Başkanlığı yapan onunla yıllardır siyaset yaptığım, yol ve dava arkadaşım milletvekilimiz, değerli büyüğümüz, abimiz, gururumuz Oğuzhan Kaya vekilimize omuz vermek, Çorum’da, Ankara’da elini güçlendirmek için aday oldum. Güzel şehrimin, 18 mahallemizin her caddesini, sokağını karış karış biliyorum. İnsanlarını tanıyorum. Kimin ne sorunu olduğunu biliyorum. Osmancık’a ve insanlarına sevdalıyım. Yürekten sevdim, gönülden inandım. ‘Osmancık’ diyerek yola çıkıyorum. Geçmiş seçimlerde milletimiz bize geçmişte ders vermişse dersi aldık. Millet ne derse o olacak ve Osmancık kazanacaktır. Biz Osmancık için, Çorum için, ülkemiz için büyük bir hedefin peşindeyiz. Hedef 2023 dedik. Şimdi hedef 2053,2071 diyoruz. Bizler mutlu ve müreffeh bir kentin ve buna bağlı olarak şehrimin aydınlık geleceğinin inşasında yol almak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.' Biz hiç umutsuz olmadık, olmayacağız Allah’ın izniyle" ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamanın ardından Osman Sivritepe, belediye başkanı aday adayı başvuru dosyasını Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Şerif Okudan'a teslim etti.

OSMAN SİVRİTEPE KİMDİR?

27.04.1977 tarihinde Osmancık Gökdere köyünde doğdu. İlköğretimini Gökdere İlkokulunda okudu. Osmancık İmam Hatip Lisesinde orta ve lise öğrenimini tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini ve Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık bölümünü bitirdi. Siyasi hayatına 1994 Milli Gençlik Vakfında başladı. 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşundan itibaren aktif olarak yer aldı. 2003-2009 yılları arasında Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 31 Mart 2014 seçimlerinde Gürleyik Mahallesi Muhtarlığına seçildi. İlçemizde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Osmancık İlçe Koordinatörlüğü, Şube Başkanlığı, Deniz Feneri Derneği, İHH gibi birçok STK’da aktif görevler yaptı. İş hayatında birçok özel işletmelerde çalıştı. Osmancık Belediyesinde Halkla İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Engelli Hizmet Birimi, Cenaze ve Mezarlıklar Birimlerinde 20 yıl görev yaptı. Evli ve 1 çocuk babasıdır.