TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ergül, “Okulumuz 2015 yılında Türkiye odalar ve Borsalar Birliği tarafından içinde bulunduğumuz bina yapılarak eğitim öğretime başladı. Biz 3 alanda elektrik elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi ve metal teknolojisi alanıyla eğitim ve öğretime başladık. 2018 yılında DESMÜD  ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında okulumuz sadece 3 ilde bulunan değirmencilik dalı açılarak proje okulu statüsüne kavuştu.2019- 2020 Eğitim Öğretim Yılından itibaren de bu şekilde proje okulu olarak bu şekilde vasfımızı devam ettiriyoruz" dedi.

Ethem Erkoç’tan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler! Ethem Erkoç’tan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler!

"Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve sanayicilerimize maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum" diyen Ergül, "TEKNOFEST’e 2021 yılında ilk kez katılıp derece aldık ve bu senelerde de derecelerimiz oldu. Geziler ve sportif yarışmalar öğrencilerin gelişimi için önemlidir. Şu anda mevcut öğrenci sayımız 232 idari personelle beraber 26 öğretmenimiz mevcut 2 yardımcı hizmetli personelimizle eğitim öğretim yılına başlayacağız. Elzem olan bir sorunumuz var yemekhane ile ilgili yerimiz mevcut değil ve geçtiğimiz yıllarda sanayicilerimizin desteğiyle hazır emek firmaları tarafından yemek ikram ediliyordu. Bununla ilgili okul açıldığından beri gerekli girişimlerimiz var bizim buraya kalıcı bir çözüm uygulamamız lazım. Pandemi süreci başlayana kadar servis ücreti ve yemek ücreti alınmıyordu. Önce servis ücreti daha sonra yemek ücreti sonlandırıldı. Daha sonra sanayicilerimizin desteğiyle bu seneye kadar getirdik. Bu sene yemek olayıyla ilgili herhangi bir sonuç mevcut değil. Öğrenci profilimiz ücretli yemeği karşılayabilecek şartlarda değil. Bununla ilgili acil yardıma ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.

Toplantı, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir, DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Nusret Zencirci, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ergül ve dernek üyeleri ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi değirmencilik bölümü hocalarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Editör: Ebru Çalık