Ev yapımı poğaçanın puf puf yumuşacıklığını keşfetmek ister misiniz? İşte size kolay ve lezzetli bir tarif. Kahvaltılarınız ve çay saatleriniz için ideal...

Sağlık ve lezzet bir arada: Fırında Közlenmiş Domates Çorbası tarifi Sağlık ve lezzet bir arada: Fırında Közlenmiş Domates Çorbası tarifi

Patatesli, kaşarlı veya zeytin ezmesi ile zenginleştirebileceğiniz bu poğaça tarifiyle, evde harikalar yaratabilirsiniz. İşte lezzet dolu poğaçalar için gereken her şey...

Misafirlerinize veya ailenize enfes poğaçalar hazırlamaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli poğaça tarifiyle, herkesi mutfağınızın hayranı yapın. İşte detaylar...

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt (oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un

İç harç için;

kaşar peyniri dilimleri
haşlanmış patates
zeytin ezmesi gibi sevdiğiniz ürünleri ekleyebilirsiniz.

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker (veya pekmez)

Piştikten sonra;

1,5 yemek kaşığı tereyağı
İnce dilimlenmiş maydanoz

Yumuşacık Poğaça Tarifi

İlk olarak sütü ısıtın. (oda ısısından biraz sıcak) İçerisine toz şeker ve toz mayayı ekleyip mayalanmaya bırakın. Ortalama 5 dk içinde aktifleşecektir.
Aktifleşen mayayı ve sıvı yağı derin bir kaba aktarıp, üzerine kontrollü şekilde un ekleyin. (unun markasına göre değişebilir benim 5. 5 su bardağı yeterli geldi)
Hamurunuzu güzelce yoğurup elden kolay ayrılan yumuşak bir hamur elde edince üzerini streç film ile kapatın. Ve hamurunuz 2 katı büyüklüğe erişene kadar dinlendirin (ortalama 1 saat)
Hamurunuzu söndürmeden un serptiğiniz zemine alın. Eşit bezeler olacak şekilde ayırıp yuvarlayın.
Bezelerin ortasına kaşar peyniri, patates gibi sevdiğiniz herhangi bir harçtan bir ucuna ekleyip diğer ucunu kesici yardımıyla çizin.
Yuvarlayarak çizgili yüzü üstte kalacak şekilde şekil verip tepsiye dizin.
20-25 dk tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında ortalama 20 dk pişirin. (fırından fırına değişebiliyor siz kendi fırınınıza göre yapın).
Çıkardıktan sonra eritilmiş tereyağın içine maydanoz ekleyip sıcak sıcak poğaçalarınıza sürün. Yumuşacık puf puf poğaçalar hazır. 

Bu lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifiyle, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da özel hale gelecek. Herkes bu poğaçaların sırrını soracak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifi deneyin!

Editör: Haber Merkezi