Ev yapımı böreğin sırrı burada! Soslu pratik börek ile mutfakta harikalar yaratın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi siz de denemelisiniz. İşte detaylar...

Misafirlerinizi etkileyecek bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Soslu börek, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu basit adımlarla herkes börek ustası olabilir.

Çıtır çıtır bir dışa, yumuşacık bir içe sahip soslu börek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, kolay yapımı ve unutulmaz lezzetiyle tüm beklentilerinizi karşılayacak. Haydi başlayalım!

MALZEMELER

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

4 tane yufka

1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Soslu pratik börek tarifi ile çay saatleriniz artık daha renkli ve lezzetli! Bu tarif sayesinde, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı börekleri yapabileceksiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu böreği yapmak için gereken tüm püf noktaları bu yazıda. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi