Esnaf lokantası tadında bir etli kuru fasulye yapmak sandığınızdan daha kolay. Evdeki malzemelerle, birkaç basit adımla, bu geleneksel lezzeti mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.

Etli kuru fasulye, sofralarımızın vazgeçilmezi. Peki bu lezzeti evde nasıl yakalarsınız? İşte esnaf lokantası kalitesinde etli kuru fasulye yapmanın sırları...

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Mis gibi tereyağlı pilavın yanına en çok yakışan lezzet, kuşkusuz etli kuru fasulye. Bu tarifimizle, evinizde de restoran kalitesinde etli kuru fasulye hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
2 adet orta boy soğan
300 gram dana kuşbaşı eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Kuru fasulyeleri bir akşam önceden derin bir kabın içine alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyip bu şekilde sabaha kadar bekletin.
Yemeğinize başlayacağınız zaman kuru fasulyelerin suyunu süzüp güzelce yıkayın ve bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya başlayın. Fasulyeler haşlandığında suyunu süzün.
Ayrı bir tencerede etlerininizi de haşlamaya başlayın. Haşlanan etin suyunu kuru fasulye yapımında kullanmak üzere ayırın. Etleri içerisinden çıkarın.
Bir tencerenin içinde tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış etleri üzerine ekleyip biraz kavurun.
Soğan ve etlerin üzerine salçayı ekleyip kokusunu çıkana kadar kavurun. Yemeğe fasulyeleri de ekleyin ve güzelce karıştırın.
Tüm malzemelerin üzerine tuz ve sıcak su ya da et suyu ekledikten sonra pişirmeye başlayın.
Fasulye ve etler önceden haşlandığı için en geç 15 dakika içinde yemeğiniz hazır olacaktır

Artık evinizde, esnaf lokantası tadında etli kuru fasulye yapabileceğinizi biliyorsunuz. Bu tarif, tüm püf noktalarıyla birlikte, size lezzetli bir yemek deneyimi sunacak. Deneyin ve bu geleneksel lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi