Tekirdağ'ın mor tarlaları, şenlik kapsamında bale gösterilerinden pilates sunumlarına, halk oyunlarından müzik dinletilerine kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca, fotoğraf sanatçıları için özel bir fotoğraf yarışması da düzenlenecek.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'ın lavanta tarlalarının 1250 dekarlık geniş bir alana yayıldığını ve her yıl daha fazla ziyaretçi çektiğini belirtti. Hacıoğlu, "İstanbul'a yakınlığı sayesinde hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan lavanta tarlalarımız, herkes için güzel anılar biriktirme fırsatı sunuyor." dedi.

Son yıllarda lavanta yetiştiriciliğinin ve turizminin popülerleşmesiyle Tekirdağ, bu alanda bir merkez haline geldi. Hacıoğlu, bu durumu "Lavanta deyince artık Tekirdağ'ın akla gelen ilk yerlerden olduğunu ve lavanta tarlalarının turizme de büyük katkı sağladığını" sözleriyle ifade etti.

Lavanta Şenliği, aynı zamanda lavanta farkındalığını artırmak ve Trakya'nın diğer illerindeki lavanta tarlalarının da daha fazla tanınmasını sağlamak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Ayşe Böhürler kimdir? Ayşe Böhürler kaç yaşında, nereli? Ayşe Böhürler kimdir? Ayşe Böhürler kaç yaşında, nereli?

23 Haziran'da başlayacak olan Tekirdağ Lavanta Şenliği, ziyaretçilere renkli ve eğlenceli bir gün yaşatacak. Bu benzersiz etkinliğin yaratacağı görsel şölen, hem ziyaretçilerin hem de fotoğrafçıların ilgisini çekecek gibi görünüyor. Tekirdağ, lavanta tarlaları ile doğanın renklerini ve güzelliklerini ziyaretçilerine sunarak, bu yaz da unutulmaz anılar biriktirmeyi vaat ediyor.

Editör: Anadolu Ajansı