Mor lahana turşusu, sofralarınızı süsleyecek, et yemeklerinin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. Bu lezzetli ve sağlıklı turşuyu evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte size lokanta tadında mor lahana turşusu tarifi...

Evinizde lokanta lezzetini aratmayacak mor lahana turşusunu yapmaya ne dersiniz? Bu basit ama etkili tarif ile sofralarınıza renk ve sağlık katacaksınız. İşte mor lahana turşusu yapımının püf noktaları...

Mor lahananın kütür kütür turşusunu evde yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal olan bu tarif, sofralarınızı renklendirecek. Detaylar için okumaya devam edin...

Mor lahana turşusu tarifi

malzemeler:

1 adet büyük boy mor lahana

1 su bardağı sirke

1 su bardağı içme suyu

2 adet limon

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Mor lahana turşusu yapılışı:

Mor lahana turşusu tarifi için; ilk olarak 1 adet büyük boy mor lahananın dış yapraklarını ayırıp, atın. Sonrasında iyice yıkayın. Ardından mor lahanayı 4 eşit parçaya kesin. Keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimleyin.

Dilimlediğiniz mor lahanayı derin bir kap içine bırakın. Lahanaların üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu serpin. Lahanaları tuzla beraber eliniz ile 3 dakika ovalayın. Ardından mor lahanaların üzerine 2 adet limonun suyunu sıkın ve tekrar eliniz ile 2 dakika kadar ovalamaya devam edin.

Diğer yanda bir kaba 1 su bardağı içme suyu ve 1 su bardağı sirke döküp, karıştırın. Sonrasında 3 adet küçük boy kavanozun içine hazırladığınız mor lahanayı eşit bir şekilde eliniz ile bastırarak, ekleyin. Mor lahananın dibinde kalan kendi suyunu sirkeli su karışımının içine boşaltın. Sonrasında bu karışımı mor lahanaların üzerlerine eşit bir şekilde paylaştırın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına bırakın.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Lahana turşusunu yemeğe başlamadan önce buzdolabında 1 gün bekletin. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz.

Ev yapımı mor lahana turşusu, sağlık ve lezzeti bir arada sunan eşsiz bir tat. Bu kolay tarif ile lokanta kalitesinde turşu yapabilir, yemeklerinize eşsiz bir tat katarken, sağlığınızı da destekleyebilirsiniz. Mor lahana turşusunun kütür kütür dokusu ve iştah açıcı rengi ile sofralarınız şenlenecek. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bu lezzeti denemekten çekinmeyin. Unutmayın, mor lahana turşusunu hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Editör: Haber Merkezi