Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden efsanevi bir tatlı arıyorsanız, Saray Lokması tam size göre. Bu tarifi deneyin, misafirleriniz bayılacak!

Tatlı krallığının mücevheri, Saray Lokması ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Pratik adımları ve muhteşem sonucuyla, bu tarif favoriniz olacak.

Misafirleriniz İçin Göz Alıcı: Saray Lokması Tarifi

Gelen misafirleriniz için sunumu şık ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan saray lokması, pratik hazırlanışıyla herkesin yapabileceği bir tatlı. Eşsiz muhallebi ve krem şantinin mükemmel uyumuyla herkesi hayran bırakan saray lokmasını denemeden geçmeyin!

Gerekli Malzemeler:

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti

Adım Adım Tarif:

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Derin bir tencereye süt ve şeker alınır, üzerine elekten geçirilmiş un eklenir ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca 2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
İçerisine tereyağı eklenir ve mikser ile 5 dakika çırpılır.
Büyük bir fırın tepsisine hindistan cevizi serpilir ve üzerine sıcak muhallebi dökülerek eşit bir şekilde yayılır.
Muhallebi oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. İdeal kıvam için 1 saat dolapta bekletilir.
Çırpılmış kakaolu krem şanti, soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen tatlı uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, sonra enine dilimlenir, rulo şeklinde sarılır ve servis edilir.
Saray lokması, geleneksel tatlılarımız arasında şık sunumu ve eşsiz lezzetiyle özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi