Misafirlerinize ne ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, cevabınız fındıklı kurabiye olabilir. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu kurabiye tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamana değecek.

Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfaklarda sıkça tercih edilen bir tatlı. Bu basit ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi şımartabilir ve çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Fındıklı kurabiye, herkesin beğenisini kazanacak ve mutfağınızdaki vazgeçilmezler arasında yerini alacak.