Misafirleriniz için özel ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Ev yapımı şerbetli revani ile sofralarınıza geleneksel bir lezzet katın. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Detaylar için okumaya devam edin.

Lezzetli bir revani tatlısı yapmanın sırları bu tarifte gizli. Şerbetli ve irmikli bu tatlı, evde kolayca hazırlanabilir ve tüm ailenizin ya da misafirlerinizin beğenisini kazanabilir. Malzeme listesi ve püf noktalarıyla işte karşınızda revani tarifi...

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi tatmin edecek şerbetli bir tatlı arıyorsanız, bu revani tarifi tam size göre. Pratik malzemelerle ve basit adımlarla, şerbetli tatlıların en güzellerinden birini yapmaya hazır olun.

Revani Malzemeleri

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Nasıl Yapılır?

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.
3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi