Mis gibi tüm evi saran poğaça kokusuyla gününüzü aydınlatın! Yumuşacık poğaça yapmanın sırlarını keşfedin ve evde kolayca uygulayabileceğiniz bu tarifle her zaman mükemmel sonuçlar alın.

Sert poğaçalardan sıkıldınız mı? O zaman bu puf puf poğaça tarifi tam size göre. Yumuşaklık ve lezzet garantili bu tarif ile poğaçalarınız kahvaltı ve öğünlerin yıldızı olacak.

Evde pastane tadında poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım bu tarifi takip ederek, her seferinde yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. İşte mükemmel poğaça tarifiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 çay bardağı un
75 gr. oda sıcaklığında tereyağı

Arası için:

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

200 gram beyaz peynir

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı susam ve çörek otu karışımı

TARİF

Minik bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta ılık olacak şekilde ısıtalım. Sıcak olmamasına lütfen dikkat edin. Sıcak olursa hamurunuz kabarmaz.
Ilık karışımı karıştırma kabına dökün. 2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun.
Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca, biraz karıştırıp ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.
Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalar koparın ve yuvarlayarak mutfak tezgahına alın. Yuvarladığınız bezeleri ellerinizle açarak ortasına peynir harcınızı yerleştirin ve bohça gibi katlayın.
Elleriniz arasında son kez yuvarladıktan sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin. Hamurlar iki kat kabarınca hamurunuz mayalanmıştır.
İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.
Poğaçaların üzerine sürün. Daha sonra üzerine isterseniz susam, isterseniz çörek otu, isterseniz her ikisini serpin.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Şimdi bu bilgilerle donanmış olarak, kendi mutfaklarınızda yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. Bu tariflerle, misafirlerinizi etkileyebilir ve kahvaltı veya çay saatlerinizi daha da özel hale getirebilirsiniz. Unutmayın, poğaça yaparken malzemelerin tazeliği ve tarife sadık kalmak, mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak en önemli faktörlerdir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi